Artros-besvären lindras när man rör på sig.

Senaste forskningen visar att vid lätt till måttlig artros är effekten av träning, information och viktreduktion lika god som effekten av läkemedel.

Alla som drabbas av artros ska erbjudas en grundbehandling som består av information, fysisk aktivitet och vid behov viktreduktion.
Ett stort antal vårdgivare runt om i landet erbjuder artrosskolor. Där kan man få ett egenvårdsprogram. Följer man då sitt egenvårdsprogram är prognosen god och sjukdomförloppet kan hejdas. Ta kontakt  med din fysioterapeut och fråga om möjlighet att gå i artrosskola där du bor.

Källa: Reumatikerförbundet

50 000 starka skäl att bli medlem